Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés habos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • rum (vagy aroma )
  • 1 dl tej

Krém

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10-15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag babapiskóta
  • 6 dl habtejszín

Elkészítése

Az alap hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban, és csak annyi tejet adunk hozzá, amennyi szükséges, hogy a massza ne legyen túl folyós. Ezt a masszát egy átlagos méretű, körülbelül 25×32 cm-es tálcára borítjuk, majd kézzel egyenlő vastagságúra elsimítjuk.

Ezután a tejet a pudingporral és a porcukorral felfőzzük, majd amikor kihűlt, habosra keverjük a margarinnal egy robotgép segítségével. A krém felét rákenjük az alapra. A babapiskótákat rumos tejben megforgatjuk, és egymás mellé helyezzük a krémen. A maradék krémet rákenjük a babapiskótákra.

Végül elkészítjük a habport az előírások szerint, vagy felverjük a habtejszínt, és egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején. Meghintjük őrölt fahéjjal, majd egy éjszakára hűtőszekrényben pihentetjük. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-habos/