Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük pihenni. A töltelékhez keményre felverjük a habtejszínt, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat, és alaposan összedolgozzuk. A pihentetett tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd 6 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki. A korongok széleit megkenjük felvert tojásfehérjével. Mindegyik közepére tölteléket […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.01.17.

Tésztához

Töltelék

Kenéshez

A szóráshoz

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük pihenni.

A töltelékhez keményre felverjük a habtejszínt, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat, és alaposan összedolgozzuk.

A pihentetett tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd 6 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki. A korongok széleit megkenjük felvert tojásfehérjével. Mindegyik közepére tölteléket teszünk, majd ellapítjuk és óvatosan feltekerjük. Ügyeljünk, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd kifli formára hajlítjuk.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket is megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk vágott mandulával. 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is