Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés hókifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál natúr joghurt

Töltelék

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál rum
  • 1 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Kenéshez

  • 1 tojás tojásfehérje (felverve)
  • szeletelt mandula

A szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük pihenni.

A töltelékhez keményre felverjük a habtejszínt, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat, és alaposan összedolgozzuk.

A pihentetett tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd 6 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki. A korongok széleit megkenjük felvert tojásfehérjével. Mindegyik közepére tölteléket teszünk, majd ellapítjuk és óvatosan feltekerjük. Ügyeljünk, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd kifli formára hajlítjuk.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket is megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk vágott mandulával. 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-hokifli/