Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés karácsonyi fatörzs (GM és tejmentes) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 4 evőkanál eritrit vagy cukor

A töltelékhez

  • 25 dkg schlagfix mascarpone jellegű krém (ha nem kell tejmentesen készíteni, akkor mascarpone)
  • 2 dl schlagfix vegan habkrém (ha nem kell tejmentesen készíteni, akkor habtejszín)
  • 20 dkg gesztenyenassza

Továbbá

  • áfonyalekvár

Elkészítése

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is és tovább verjük a legmagasabb fokozaton. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) simítjuk és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk a lapról és kihűtjük.

Elkészítjük a gesztenyekrémet: ehhez a habkrémből robotgép segítségével kemény habot verünk, a mascarpone jellegű krémet és a kiolvadt gesztenyemasszát robotgéppel kihabosítjuk, majd óvatosan kézi habverővel a habot is hozzákeverjük.

A piskótát vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krém kb 3/4-ét rákenjük és óvatosan feltekerjük, segítségünkre lehet a piskóta alatt lévő konyharuha vagy akár egy sütőpapír is.

A maradék krémmel kívülről bevonjuk és hűtőbe tesszük pár órára.

Ezt követően mindkét végét ferdén levágjuk, illetve az egyik végéből egy kisebb darabot szintén leszelünk és ezt a hosszabbik tekercs oldalához illesztjük.

A havas fatörzs kedvéért kókuszreszelékkel megszórtam és marcipán mikulással díszítettem.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-karacsonyi-fatorzs-gm-es-tejmentes/