A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is és tovább verjük a legmagasabb fokozaton. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) simítjuk és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk a lapról és kihűtjük.
Elkészítjük a gesztenyekrémet: ehhez a habkrémből robotgép segítségével kemény habot verünk, a mascarpone jellegű krémet és a kiolvadt gesztenyemasszát robotgéppel kihabosítjuk, majd óvatosan kézi habverővel a habot is hozzákeverjük.
A piskótát vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krém kb 3/4-ét rákenjük és óvatosan feltekerjük, segítségünkre lehet a piskóta alatt lévő konyharuha vagy akár egy sütőpapír is.
A maradék krémmel kívülről bevonjuk és hűtőbe tesszük pár órára.
Ezt követően mindkét végét ferdén levágjuk, illetve az egyik végéből egy kisebb darabot szintén leszelünk és ezt a hosszabbik tekercs oldalához illesztjük.
A havas fatörzs kedvéért kókuszreszelékkel megszórtam és marcipán mikulással díszítettem.