Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 35 dkg liszt
- 1 dl víz
- 1 evőkanál ecet
- 25 dkg mirelit gesztenyemassza
- liszt a nyújtáshoz, szóráshoz
- kevés margarin a tepsi kenéshez
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval, hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Jól összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, egy napra folpackba tekerve hűtőbe tesszük.
Másnap kiolvasztjuk a gesztenyemasszát, a tésztát pedig lisztezett deszkán kb. 5 mm vékonyra elnyúltjuk. Kb. 6-7 cm-es négyzeteket vágunk, és mindegyik közepébe teszünk egy kis kupac gesztenyemasszát. Átlósan felgöngyöljük, meghajlítva, a két végét összenyomva alakítjuk ki a karika formát. Így rakosgatjuk kikent, liszttel szórt (vagy sütőpapírral bélelt) tepsire.
Előmelegített sütőben 180°C-on 20 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük.
[box style=”info”]A gesztenyemasszát szaporíthatjuk, ha 10 dkg margarinnal kihabosítjuk, és darabolt mazsolát keverünk hozzá.[/box]

