Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés karika recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 35 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál ecet
  • 25 dkg mirelit gesztenyemassza
  • liszt a nyújtáshoz, szóráshoz
  • kevés margarin a tepsi kenéshez


Elkészítése:

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval, hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Jól összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, egy napra folpackba tekerve hűtőbe tesszük.

Másnap kiolvasztjuk a gesztenyemasszát, a tésztát pedig lisztezett deszkán kb. 5 mm vékonyra elnyúltjuk. Kb. 6-7 cm-es négyzeteket vágunk, és mindegyik közepébe teszünk egy kis kupac gesztenyemasszát. Átlósan felgöngyöljük, meghajlítva, a két végét összenyomva alakítjuk ki a karika formát. Így rakosgatjuk kikent, liszttel szórt (vagy sütőpapírral bélelt) tepsire.

Előmelegített sütőben 180°C-on 20 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük.

[box style=”info”]A gesztenyemasszát szaporíthatjuk, ha 10 dkg margarinnal kihabosítjuk, és darabolt mazsolát keverünk hozzá.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-karika/