Elkészítése
Tészta:
A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadunk egy tojást és a gesztenyemasszát. A másik tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a gesztenyés masszához adjuk. Végül a tejet is hozzáöntjük,és sima tésztává dolgozzuk. A tésztát hűtőben pihentetjük körülbelül háromnegyed-egy órát.
Sütés:
A pihentetett tésztát a formákba kanalazzuk, körülbelül félig töltve azokat. Ha szilikon formát használunk, nem szükséges kikenni, fém formánál azonban vajazni kell.
A kifliket előmelegített sütőben, 190 °C-on 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás:
A kihűlt kiflik végeit olvasztott csokoládéba márthatjuk, így még mutatósabb és finomabb lesz a sütemény.
Tipp:
A kifliket díszíthetjük apróra vágott dióval vagy mandulával, amíg a csokoládé még lágy. Ha ünnepibb változatot szeretnénk, porcukorral is megszórhatjuk a kész kifliket.


