Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a kifli a gesztenye rajongóinak kedvence lehet: omlós, puha és lágyan gesztenyés.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyulai Mariann
Beküldte: 2017.11.21.

Hozzávalók:

Elkészítése

Tészta:

A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadunk egy tojást és a gesztenyemasszát. A másik tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a gesztenyés masszához adjuk. Végül a tejet is hozzáöntjük,és sima tésztává dolgozzuk. A tésztát hűtőben pihentetjük körülbelül háromnegyed-egy órát.

Sütés:

A pihentetett tésztát a formákba kanalazzuk, körülbelül félig töltve azokat. Ha szilikon formát használunk, nem szükséges kikenni, fém formánál azonban vajazni kell.

A kifliket előmelegített sütőben, 190 °C-on 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás:

A kihűlt kiflik végeit olvasztott csokoládéba márthatjuk, így még mutatósabb és finomabb lesz a sütemény.

Tipp:

A kifliket díszíthetjük apróra vágott dióval vagy mandulával, amíg a csokoládé még lágy. Ha ünnepibb változatot szeretnénk, porcukorral is megszórhatjuk a kész kifliket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Gyulai Mariann
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is