Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 13 dkg vaj
  • 7 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 18 dkg finomliszt
  • 75 ml tej

Elkészítése

Tészta:

A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadunk egy tojást és a gesztenyemasszát. A másik tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a gesztenyés masszához adjuk. Végül a tejet is hozzáöntjük,és sima tésztává dolgozzuk. A tésztát hűtőben pihentetjük körülbelül háromnegyed-egy órát.

Sütés:

A pihentetett tésztát a formákba kanalazzuk, körülbelül félig töltve azokat. Ha szilikon formát használunk, nem szükséges kikenni, fém formánál azonban vajazni kell.

A kifliket előmelegített sütőben, 190 °C-on 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás:

A kihűlt kiflik végeit olvasztott csokoládéba márthatjuk, így még mutatósabb és finomabb lesz a sütemény.

Tipp:

A kifliket díszíthetjük apróra vágott dióval vagy mandulával, amíg a csokoládé még lágy. Ha ünnepibb változatot szeretnénk, porcukorral is megszórhatjuk a kész kifliket.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-kiflik/