Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál kakaó
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • kb 50 dkg meggy
Gesztenyés kocka

Elkészítése

A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük.

Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük hozzá. A szódaporral és kakaóval kevert lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.

A pudingport a cukorral 3 dl tejben megfőzzük,hűtjük. Közben néha keverjük meg,hogy ne bőrösödjön.

Felverünk 3 dl tejszínhabot és hozzáadjuk a pudinghoz. A zselatint meleg vízben feloldjuk ( 2-3 ek vízben), és azt is hozzákeverjük. Végül a gesztenyét géppel jól kikeverjük, és hozzáadjuk a pudinghoz.

Megkenjük a piskótát a krém felével, rászórjuk a meggyet, majd rákenjük a maradék krémet is. Tetejére 2 dl tejszínből egy pici cukorral kemény habot verünk és rákenjük a krémre.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-kocka-2/