Elkészítése
Tészta
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük egy kicsit. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojássárgáját. A lisztet összekeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd apránként, óvatos mozdulatokkal a habhoz adjuk. A masszát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Krém
A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Közben néhányszor átkeverjük, hogy sima állagú legyen. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és géppel jól kihabosítjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyekrémhez keverjük. A zselatint kevés meleg vízben feloldjuk, és szintén a krémhez adjuk. Végül a meggyet is beleforgatjuk.
Összeállítás
A kihűlt piskótára rákenjük a gesztenyés-meggyes krémet. A maradék habtejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére simítjuk. A süteményt kockákra vágva tálaljuk, és fogyasztásig hűtőben tartjuk.
