Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük egy kicsit. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojássárgáját. A lisztet összekeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd apránként, óvatos mozdulatokkal a habhoz adjuk. A masszát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. Krém A krémhez a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
DETTIPETI5
Beküldte: 2013.01.24.

Hozzávalók

Krémhez

Elkészítése

Tészta

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük egy kicsit. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojássárgáját. A lisztet összekeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd apránként, óvatos mozdulatokkal a habhoz adjuk. A masszát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém

A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Közben néhányszor átkeverjük, hogy sima állagú legyen. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és géppel jól kihabosítjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyekrémhez keverjük. A zselatint kevés meleg vízben feloldjuk, és szintén a krémhez adjuk. Végül a meggyet is beleforgatjuk.

Összeállítás

A kihűlt piskótára rákenjük a gesztenyés-meggyes krémet. A maradék habtejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére simítjuk. A süteményt kockákra vágva tálaljuk, és fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
DETTIPETI5
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is