Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés kocka meggyel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál  liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaópor

Krémhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • 0,5 kg magozott meggy
  • 3 dl habtejszín (a tetejére )

Elkészítése

Tészta

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük egy kicsit. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojássárgáját. A lisztet összekeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd apránként, óvatos mozdulatokkal a habhoz adjuk. A masszát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém

A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Közben néhányszor átkeverjük, hogy sima állagú legyen. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és géppel jól kihabosítjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyekrémhez keverjük. A zselatint kevés meleg vízben feloldjuk, és szintén a krémhez adjuk. Végül a meggyet is beleforgatjuk.

Összeállítás

A kihűlt piskótára rákenjük a gesztenyés-meggyes krémet. A maradék habtejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére simítjuk. A süteményt kockákra vágva tálaljuk, és fogyasztásig hűtőben tartjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-kocka-meggyel/