Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés kosár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Töltelék

  • 0,25 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg gesztenyemassza

Tetejére

  • 3 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
Gesztenyés kosár

Elkészítése

A porcukrot , a zsírt a tojással kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Alaposan összedolgozzuk. Kis darabokat kosárformákba nyomunk és 180 fokon aranyszínűre sütjük. Közben elkészítjük a krémet.

A tejből és a lisztből pépet főzünk. A porcukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyét is. Ha a pép kihűlt hozzáadjuk a gesztenyés krémet. Alaposan összedolgozzuk.

A krémmel megtöltjük a kosarakat. A habhoz gőz fölött felverjük a fehérjét a cukorral, majd a kosarakra nyomjuk. Tetejét színes cukorral díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-kosar/