Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg vaj 25 dkg liszt 1 tk sütőpor 5 dkg darált dió 2 tojás sárgája 1 ek rum 8 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 2 ek méz Krémhez: 40 dkg gesztenyepüré 6 dkg porcukor rum vagy aroma (ízlés szerinti mennyiségben) 3 dl tejszínhab A díszítéshez: 1 dl tejszínhab 5 dkg csokiforgács […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.05.03.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 2 tojás sárgája
  • 1 ek rum
  • 8 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek méz

Krémhez:

  • 40 dkg gesztenyepüré
  • 6 dkg porcukor
  • rum vagy aroma (ízlés szerinti mennyiségben)
  • 3 dl tejszínhab

A díszítéshez:

  • 1 dl tejszínhab
  • 5 dkg csokiforgács


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a kiolajozott kis formákat kibéleljük egyenként tésztával. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni és óvatosan kiemeljük őket.

A gesztenyemasszát a porcukorral, rummal krémesre keverjük és hozzáadjuk a keményre vert tejszínt és azzal is jól kiverjük. Habzsákba szedjük a krémet és a kosárkákat megtöltjük. A tejszínhabot keményre verjük és a gesztenyés krémre nyomjuk. Csokiforgáccsal díszítettem.

Rum helyett rumaromával is dolgozhatunk, így a gyerekek is fogyaszthatják.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is