Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Linzerhez

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 kk sütőpor

Töltelékhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg vaj
  • 2 cl rum
  • 5 dkg porcukor

Díszítéshez

  • csokicseppek


Elkészítése:

A linzert géppel kidolgozzuk, és fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap kinyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk akkorára, amivel kibéleljük a kicsi tortaformákat. A formákat nem szükséges kikenni. Villával megszurkáljuk.

A gesztenyetölteléket is bekeverjük, és csillagcsöves habzsákból kinyomjuk a tortácskákba. Csokicseppeket teszünk a tetejükre, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Ha kihűltek, kiborítjuk őket egy tálcára, és porcukorral megszórva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-kosarka-3/