Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojás
  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipet só

Krémhez

  • 0,5 liter tej
  • 3 púpos evőkanál finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • rum (ízlés szerint )
  • 3 db narancs reszelt héja
  • 1 csipet só

A tetejére

  • 0,5 liter habtejszín
  • habfixáló
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítése

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját alaposan, fehéredésig kikeverjük a cukor felével, majd belekeverjük a gesztenyemasszát. A tojások fehérjét habbá verjük a maradék cukorral és csipet sóval, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos gesztenyét. Az előkészített tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Ha megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt visszatesszük a tepsibe, majd a tésztát is visszahelyezzük.

A krémhez kevés tejjel csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáöntjük a többi tejet, és sűrű krémet főzünk belőle. Levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot, a reszelt narancshéjat, a gesztenyemasszát és a rumot. Ezt a krémet a tésztára öntjük, majd alaposan kihűtjük.

A hideg tejszínt habbá verjük a cukorral, csipet sóval és a habfixálóval, majd a sütemény tetejére simítjuk. Másnapra lesz igazán finom, amikor az ízek összeérnek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-kremes-2/