Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • só
  • 3 evőkanál víz

Töltelék

  • 5 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál darált dió
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 0,5 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

Elkészítése

Tészta

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, amíg sima és rugalmas állagú lesz. A tésztát 3-4 órára hűtőbe tesszük pihenni. Ezután két cipót formálunk belőle. Mindkét cipót kinyújtjuk: az egyiket a tepsi hátulján megsütjük, míg a másikat nyersen a tepsi aljába helyezzük.

Töltelék

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét, a darált diót vagy mandulát és a sütőport. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés masszába, hogy a hab ne törjön össze. Az elkészült tölteléket a nyers tésztára öntjük, és 200°C-ra előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük.

Krém

Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot a csomagoláson található utasítás szerint. A kihűlt pudingot simára keverjük a margarinnal, hogy krémes állagú legyen.

Összeállítás

A megsült alap- és gesztenyés tésztára egyenletesen rásimítjuk a pudingos krémet. Erre helyezzük a legelőször kisütött lapot. A sütemény tetejét porcukorral meghintjük.

Tálalás

A süteményt szeletelés előtt hűtőbe tesszük, hogy a rétegek összeálljanak. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-kremes-3/