Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 15 dkg margarin

Tetejére

  • 400 ml habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • dekorcukor

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a sárgákat is és végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

A masszát egy sütőpapíros tepsibe (25*35 cm) öntjük és 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a tejben a pudingporokat és a cukrot sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, akkor a puha margarinnal kihabosítjuk.

Az elkészített krémet rákenjük a megsült piskótára.

A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, majd gesztenyemasszát is beledolgozzuk és a vaníliás krémre simítjuk.

Ízlés szerint dekoráljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-kremes-9/