Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 db tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag sütőpor

Gesztenyés krém

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 üvegcse rumaroma
  • 2 evőkanál tej
  • 20 dkg babapiskóta

Vaníliás krém

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére

  • 4 dl tejszín (habbá verve)

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben.

A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd végül kevés tejjel hígítjuk. 20 dkg babapiskótát feldarabolunk és belekeverjük a gesztenyés krémbe.

A vaníliás krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a cukorral alaposan kikevert margarint és jól eldolgozzuk.

Ha a piskótát kihűltek akkor megtöltjük a következő módon: az alsó lapot megkenjük a vaníliás krém felével, majd rákenjük a gesztenyés krémet, erre a maradék vaníliásat, majd befedjük az egészet a másik piskótával. A tetejét a felvert habtejszínnel díszítjük tetszőlegesen.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-kremes/