Elkészítése
Először a babapiskóták egy részével kibélelek egy üvegformát (általában téglalap alakút használok, mert ebben könnyebb elhelyezni a piskótákat). A tejet összekeverem a rumaromával, és evőkanállal óvatosan rácsepegtetem a babapiskótákra, ügyelve arra, hogy ne ázzanak el, csak épphogy megpuhuljanak.
Ezután a mascarponét habosra keverem a vaníliás cukorral és a porcukorral. A kiolvasztott gesztenyemasszát hozzákeverem a mascarponés krémhez, és tovább keverem, amíg habos, egységes krémet nem kapok. Aki szereti, tehet pár csepp rumot vagy rumaromát a krémbe is, hogy intenzívebb íze legyen.
A krém felét egyenletesen ráterítem a babapiskótákra. Majd egy újabb réteg babapiskótát helyezek rá, és ismét meglocsolom a rumos tejjel. A tetejére jön a maradék mascarponés-gesztenyés krém, amelyet villával hullámosra díszítek.
Végül a tetejére egy kis szűrő segítségével kakaóport szitálok, hogy mindenhol befedje a desszertet. Alufóliával letakarom, és 2-3 órára a hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!
