Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a babapiskóták egy részével kibélelek egy üvegformát (általában téglalap alakút használok, mert ebben könnyebb elhelyezni a piskótákat). A tejet összekeverem a rumaromával, és evőkanállal óvatosan rácsepegtetem a babapiskótákra, ügyelve arra, hogy ne ázzanak el, csak épphogy megpuhuljanak. Ezután a mascarponét habosra keverem a vaníliás cukorral és a porcukorral. A kiolvasztott gesztenyemasszát hozzákeverem a mascarponés […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.08.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a babapiskóták egy részével kibélelek egy üvegformát (általában téglalap alakút használok, mert ebben könnyebb elhelyezni a piskótákat). A tejet összekeverem a rumaromával, és evőkanállal óvatosan rácsepegtetem a babapiskótákra, ügyelve arra, hogy ne ázzanak el, csak épphogy megpuhuljanak.

Ezután a mascarponét habosra keverem a vaníliás cukorral és a porcukorral. A kiolvasztott gesztenyemasszát hozzákeverem a mascarponés krémhez, és tovább keverem, amíg habos, egységes krémet nem kapok. Aki szereti, tehet pár csepp rumot vagy rumaromát a krémbe is, hogy intenzívebb íze legyen.

A krém felét egyenletesen ráterítem a babapiskótákra. Majd egy újabb réteg babapiskótát helyezek rá, és ismét meglocsolom a rumos tejjel. A tetejére jön a maradék mascarponés-gesztenyés krém, amelyet villával hullámosra díszítek.

Végül a tetejére egy kis szűrő segítségével kakaóport szitálok, hogy mindenhol befedje a desszertet. Alufóliával letakarom, és 2-3 órára a hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is