Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés mascapone recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 1 doboz mascapone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 1 dl hideg tej
  • 2 dl habtejszín
  • 2 kávés kanál kakaópor

Elkészítése

Először a babapiskóták egy részével kibélelek egy üvegformát (általában téglalap alakút használok, mert ebben könnyebb elhelyezni a piskótákat). A tejet összekeverem a rumaromával, és evőkanállal óvatosan rácsepegtetem a babapiskótákra, ügyelve arra, hogy ne ázzanak el, csak épphogy megpuhuljanak.

Ezután a mascarponét habosra keverem a vaníliás cukorral és a porcukorral. A kiolvasztott gesztenyemasszát hozzákeverem a mascarponés krémhez, és tovább keverem, amíg habos, egységes krémet nem kapok. Aki szereti, tehet pár csepp rumot vagy rumaromát a krémbe is, hogy intenzívebb íze legyen.

A krém felét egyenletesen ráterítem a babapiskótákra. Majd egy újabb réteg babapiskótát helyezek rá, és ismét meglocsolom a rumos tejjel. A tetejére jön a maradék mascarponés-gesztenyés krém, amelyet villával hullámosra díszítek.

Végül a tetejére egy kis szűrő segítségével kakaóport szitálok, hogy mindenhol befedje a desszertet. Alufóliával letakarom, és 2-3 órára a hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-mascapone/