Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 250 g liszt 100 g vaj 1 dl tej 1 tojás 1 kk porcukor 10 g élesztő 1 csipet só a töltelékhez: 250 g gesztenyemassza 1 marék leszűrt, kimagozott meggybefőtt fél-fél deci tej és befőttlé 1 tojás a kenéshez. Elkészítése: A tésztához minden hozzávalót egy mélyebb tálban összegyúrok. Cipót formálok belőle, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 250 g liszt
  • 100 g vaj
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 kk porcukor
  • 10 g élesztő
  • 1 csipet só

a töltelékhez:

  • 250 g gesztenyemassza
  • 1 marék leszűrt, kimagozott meggybefőtt
  • fél-fél deci tej és befőttlé
  • 1 tojás a kenéshez.


Elkészítése:

A tésztához minden hozzávalót egy mélyebb tálban összegyúrok. Cipót formálok belőle, majd az egészet belisztezve egy tiszta tálba rakom, konyharuhával letakarom, és langyos helyen fél óráig pihentetem.

Ezalatt kikeverem a tölteléket. A gesztenyemasszát tejjel és befőttlével kenhetőre kavarom (ízlés szerint kevés rum is adható hozzá), majd a meggyet is hozzáteszem.

A pihentetett tésztát 12 egyforma darabra vágom. Ezeket vékonyra nyújtom, a szélére kenek a masszából. Szorosan feltekerem, és patkó formájúra alakítom. Kivajazott, lisztezett tepsiben felvert tojással megkenem, és újabb fél óráig pihentetem.

Tojással ismét átkenem, és előmelegített, forró sütőben aranybarnára sütöm.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is