Elkészítése
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a natúr joghurtot. Beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet és jól kikeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben (38*25 cm-es) 15-20 perc alatt 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A csokoládékrémhez az ét és tejcsokoládét összetördeltjük és a tejszínnel összeolvasztjuk, majd kihűtjük.
A meggyes réteghez a meggyet a vízzel és a cukorral felforraljuk, majd további 5 percig főzzük és fahéjjal, rummal ízesítjük, végül botmixerrel pürésítjük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk és összekeverjük a meggyel és az egészet kihűtjük.
A tésztát megkenjük a csokoládékrémmel (ha nem elég szilárd, betesszük a hűtőbe), majd a meggyel és hagyjuk dermedni.
A gesztenyemasszát és a mascarponét összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a gesztenyés krémet.
A kész gesztenyés krémet eloszlatjuk a süteményen. Ízlés szerint kakaóporral és/vagy csokoládéforgáccsal díszítjük.

