Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés-meggyes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 150 g finomliszt
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 60 g cukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 100 g natúr joghurt

Csokoládékrém:

  • 100 g étcsokoládé
  • 50 g tejcsokoládé
  • 1 dl habtejszín

Meggyes réteg:

  • 400 g meggy (fagyasztott )
  • 1 dl víz
  • 50 g cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 cl rum
  • 20 g zselatinpor

Gesztenyés krém:

  • 250 g gesztenyemassza
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl tejszín

Elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a natúr joghurtot. Beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet és jól kikeverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben (38*25 cm-es) 15-20 perc alatt 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

A csokoládékrémhez az ét és tejcsokoládét összetördeltjük és a tejszínnel összeolvasztjuk, majd kihűtjük.

A meggyes réteghez a meggyet a vízzel és a cukorral felforraljuk, majd további 5 percig főzzük és fahéjjal, rummal ízesítjük, végül botmixerrel pürésítjük.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk és összekeverjük a meggyel és az egészet kihűtjük.

A tésztát megkenjük a csokoládékrémmel (ha nem elég szilárd, betesszük a hűtőbe), majd a meggyel és hagyjuk dermedni.

A gesztenyemasszát és a mascarponét összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a gesztenyés krémet.

A kész gesztenyés krémet eloszlatjuk a süteményen. Ízlés szerint kakaóporral és/vagy csokoládéforgáccsal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-meggyes-szelet/