Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés mézes krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A mézes laphoz

  • 15 dkg porcukor
  • 1 púpos evőkanál kakaó
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 csapott mokkáskanál sütőpor
  • 2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna

A krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 5 cl rum
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csapott evőkanál zselatin
Gesztenyés mézes krémes

Elkészítése

A tészta hozzávalóit gőz fölött kikeverem, majd hozzáadom a lisztet, sütőport és szódabikarbónát. A masszából 3 lapot sütök.

A krémhez megfőzöm a pudingot a tejjel, majd hozzákeverem a margarinnal vagy vajjal habosra kevert cukrot. Ezt követően hozzáadom a gesztenyemasszát és a rumot. A habtejszínt kemény habbá verem, és összekeverem a krémmel. Zselatint is teszek bele, hogy a krém stabil maradjon.

A krémmel megtöltöm a lapokat, majd a sütemény tetejét csokimázzal díszítem.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-mezes-kremes/