Elkészítése
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 2 óra), majd kb. 12 db kockára vágjuk, és golyókká formáljuk. Egy 12 részes muffinformát kivajazunk vagy kibélelünk kettesével egymásba illesztett papírtálkákkal.
Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a reszelt citromhéjat, majd belekeverjük a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk az egészet.
A muffinformák aljára 1-1 evőkanál masszát teszünk, belenyomunk 1-1 gesztenyegolyót, majd a tetejére simítjuk a maradék masszát.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 20-25 percig, vagy tűpróbáig sütjük.
