Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g cukrozott gesztenyemassza
  • 1 evőkanál vaj (vagy margarin)
  • 400 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 g porcukor (+ a szóráshoz is)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1,2 dl olaj
  • 2,5 dl tej
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítése

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 2 óra), majd kb. 12 db kockára vágjuk, és golyókká formáljuk. Egy 12 részes muffinformát kivajazunk vagy kibélelünk kettesével egymásba illesztett papírtálkákkal.

Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a reszelt citromhéjat, majd belekeverjük a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk az egészet.

A muffinformák aljára 1-1 evőkanál masszát teszünk, belenyomunk 1-1 gesztenyegolyót, majd a tetejére simítjuk a maradék masszát.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 20-25 percig, vagy tűpróbáig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-muffin-2/