Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A muffin formák mélyedéseibe muffinpapírt helyezünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt gesztenyemasszát, az olajat, a rumot és a kefirt. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd fokozatosan a gesztenyés masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, hogy a tészta könnyű maradjon. A masszát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.06.01.

Hozzávalók

Tetejére

Díszítés

Elkészítése

A muffin formák mélyedéseibe muffinpapírt helyezünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt gesztenyemasszát, az olajat, a rumot és a kefirt.

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd fokozatosan a gesztenyés masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, hogy a tészta könnyű maradjon.

A masszát egyenlően elosztjuk a muffin formákban, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

Amíg a muffinok sülnek, a habtejszínt kemény habbá verjük. A teljesen kihűlt muffinok tetejére halmozzuk a tejszínhabot, majd ízlés szerint tortadarával, cukorgyönggyel vagy cukorvirággal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is