Elkészítése
A muffin formák mélyedéseibe muffinpapírt helyezünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt gesztenyemasszát, az olajat, a rumot és a kefirt.
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd fokozatosan a gesztenyés masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, hogy a tészta könnyű maradjon.
A masszát egyenlően elosztjuk a muffin formákban, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg a muffinok sülnek, a habtejszínt kemény habbá verjük. A teljesen kihűlt muffinok tetejére halmozzuk a tejszínhabot, majd ízlés szerint tortadarával, cukorgyönggyel vagy cukorvirággal díszítjük.

