Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 0,5 dl rum
  • 1 dl kefir ( de natúr joghurt is jó)
  • 3 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna

Tetejére

  • habtejszín

Díszítés

  • tortadara
  • cukorgyöngy
  • cukorvirág

Elkészítése

A muffin formák mélyedéseibe muffinpapírt helyezünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt gesztenyemasszát, az olajat, a rumot és a kefirt.

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd fokozatosan a gesztenyés masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, hogy a tészta könnyű maradjon.

A masszát egyenlően elosztjuk a muffin formákban, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

Amíg a muffinok sülnek, a habtejszínt kemény habbá verjük. A teljesen kihűlt muffinok tetejére halmozzuk a tejszínhabot, majd ízlés szerint tortadarával, cukorgyönggyel vagy cukorvirággal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-muffin-3/