Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 bögre gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál rum
  • 2 evőkanál  baracklekvár
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 db tojás
  • 2,5 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 24 szem magozott meggybefőtt

Elkészítése

A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd ha kihűlt, robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojássárgájával. A tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk, majd a tojásfehérjét és a sütőporos lisztet óvatosan hozzákeverjük a gesztenyemasszához. A muffin papírral kibélelt formákba egy-egy kanál masszát teszünk, majd rá két-két szem meggyet. A maradék masszával befedjük mindegyiket. Előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Díszíthetjük tejszínhabbal, reszelt gesztenyével és egy-egy szem meggyel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-muffin/