Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük. Végül óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját. A lisztet összekeverjük a szódaporral, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habba. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a vajat a porcukorral és egy egész tojással […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
DETTIPETI5
Beküldte: 2013.01.25.

Piskótához

Krémhez

Hab bevonat

Csokimáz

Tészta kenéséhez

Elkészítése

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük. Végül óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját. A lisztet összekeverjük a szódaporral, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habba. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a vajat a porcukorral és egy egész tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot, majd simára keverjük. A kihűlt piskótát kettévágjuk, mindkét oldalát megkenjük baracklekvárral, és megtöltjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot.

A habbevonathoz a tojásfehérjéket a kristálycukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd gyorsan a sütemény tetejére simítjuk.

A csokimázhoz a tejben felolvasztjuk a vajat. A cukrot, a kakaóport és a keményítőt összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajhoz, és simára keverjük. Az elegyet sűrűsödésig összemelegítjük, de ügyelünk, hogy ne forraljuk. Ezzel a mázzal bevonjuk a habot a sütemény tetején.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
DETTIPETI5
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is