Elkészítése
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük. Végül óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját. A lisztet összekeverjük a szódaporral, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habba. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vajat a porcukorral és egy egész tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot, majd simára keverjük. A kihűlt piskótát kettévágjuk, mindkét oldalát megkenjük baracklekvárral, és megtöltjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot.
A habbevonathoz a tojásfehérjéket a kristálycukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd gyorsan a sütemény tetejére simítjuk.
A csokimázhoz a tejben felolvasztjuk a vajat. A cukrot, a kakaóport és a keményítőt összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajhoz, és simára keverjük. Az elegyet sűrűsödésig összemelegítjük, de ügyelünk, hogy ne forraljuk. Ezzel a mázzal bevonjuk a habot a sütemény tetején.
