Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krémhez

  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 db tojás
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 evőkanál rum

Hab bevonat

  • 3 db tojásfehérje
  • 18 dkg kristálycukor

Csokimáz

  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál búzakeményítő (liszt is jó)

Tészta kenéséhez

  • baracklekvár

Elkészítése

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük. Végül óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját. A lisztet összekeverjük a szódaporral, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habba. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a vajat a porcukorral és egy egész tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot, majd simára keverjük. A kihűlt piskótát kettévágjuk, mindkét oldalát megkenjük baracklekvárral, és megtöltjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot.

A habbevonathoz a tojásfehérjéket a kristálycukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd gyorsan a sütemény tetejére simítjuk.

A csokimázhoz a tejben felolvasztjuk a vajat. A cukrot, a kakaóport és a keményítőt összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajhoz, és simára keverjük. Az elegyet sűrűsödésig összemelegítjük, de ügyelünk, hogy ne forraljuk. Ezzel a mázzal bevonjuk a habot a sütemény tetején.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-piskota/