Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés-puncsos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Laphoz:

  • 35 dkg finomliszt
  • 5 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag szalalkáli

Vaníliás krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • rum

Puncsos krémhez:

  • 1 összetört lap
  • 1 dl rum
  • baracklekvár

Lapok kenéséhez:

  • baracklekvár

Tetejére:

  • 0,5 csomag gesztenyemassza

Elkészítése

A lap hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk tepsi a tepsi méretűre (22*24 cm), majd 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.

A vaníliás krémhez a pudingporhoz apránként hozzáadjuk a tejet és folytonos keverés mellett lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, végül kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk, végül hozzáadjuk a gesztenyét és a rumot.

Egy lapot apróra tördelünk, adunk hozzá rumot, majd annyi lekvárt, hogy könnyen kenhető krémet kapjunk.

Az alsó lapot lekvárral megkenjük, majd erre kenjük a puncsoskrémes masszát. A második lapot is lekenjük lekvárral és a puncsos krémre borítjuk. Erre kenjük a gesztenyés krém nagy részét, majd a harmadik lappal zárjuk.

A tetejét gesztenyés krémmel vékonyan bevonjuk, majd gesztenyét reszelünk a tetejére.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd tálaláskor hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-puncsos-szelet/