Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pohárdesszertek

Sütés nélküli receptek

Gesztenyés rumos-meggyes pohárkrém

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 pohárhoz: 25 dkg gesztenyemassza 1 kisebb üveg rumos-meggybefőtt (v. rum nélküli) Vaníliakrém: 1 csomag tejszín ízű pudingpor 2,5 dl tej 2 csomag vaníliás cukor 2-3 ek kristálycukor 2 dl habtejszín Tejszínes-csokoládékrém: 6 dkg étcsokoládé (min. 70%-os) 1 dl habtejszín Elkészítése: A meggybefőttet csepegtessük le, a hideg gesztenyemasszát reszeljük le kisebb lyukú reszelőn, vagy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2016.04.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

6 pohárhoz:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 kisebb üveg rumos-meggybefőtt (v. rum nélküli)

Vaníliakrém:

  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 2 dl habtejszín

Tejszínes-csokoládékrém:

  • 6 dkg étcsokoládé (min. 70%-os)
  • 1 dl habtejszín


Elkészítése:

A meggybefőttet csepegtessük le, a hideg gesztenyemasszát reszeljük le kisebb lyukú reszelőn, vagy krumplinyomóval nyomjuk át.

A pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük el, majd kevés tejjel keverjük ki csomómentesre. Ezután apránként adjuk hozzá a maradék tejet is és lassú tűzön, folytonosan kevergetve főzzük sűrűre. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A tejszínt verjük kemény habbá, és ha a puding már teljesen kihűlt, apránként keverjük hozzá.

6 pohárba osszuk el a meggyet és kanalazzunk rá gesztenyemasszát. A habos-vaníliás krémet kanalazzuk rá a gesztenyemasszára.

A csokoládét vízgőz felett a tejszínnel együtt olvasszuk össze, majd hűtsük ki, és kanalazzuk rá a poharakban lévő krém tetejére. Szórjuk meg kevés gesztenyével és 1-2 szem meggyel díszítsük fel. Behűtve kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is