Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés sajttorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 300 g darált keksz
  • 150 g margarin
  • 250 g natúr vajkrém
  • 900 g tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál finomliszt (vagy egy csomag vaníliás pudingpor)
  • kb 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 250 g gesztenyemassza

Elkészítése

A margarint megolvasztjuk, majd összekeverjük a darált keksszel. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés cukrot is. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és az aljába egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes masszát. Ezt 160 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Ezután a vajkrémet, a tejfölt, a cukrot és a lisztet alaposan összekeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a 4 tojást is. Végül hozzákeverjük a gesztenyemasszát – ha szeretnénk, hagyhatunk benne darabokat is, de egészen simára is dolgozhatjuk.

Az elkészült krémet ráöntjük a kekszes alapra, és 180 °C-on körülbelül 40 percig sütjük. A tetejének nem kell megpirulnia, a közepe maradjon kissé rezgős.

Miután kihűlt, szépen szeletelhető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-sajttorta/