Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gesztenyés sütik

Gesztenyés szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, majd a lisztet és a tojáshabot felváltva adjuk a felvert tojássárgához úgy, hogy a fehérje maradjon utoljára. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 10-15 […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.10.

Piskóta

Krém

Töltelék

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, majd a lisztet és a tojáshabot felváltva adjuk a felvert tojássárgához úgy, hogy a fehérje maradjon utoljára. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

A pudingot felfőzzük a tejjel. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük.

A töltelék hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük, de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll, nehéz vele bánni. A kekszet minél kisebbre kell törni, de a darált keksz nem jó hozzá, mert nagyon tömény lesz tőle a közepe.

Összeállítás

A csokis piskótát kettévágjuk. Az alsó felére kenjük a krém felét, majd rá simítjuk a kekszes tölteléket, végül a maradék krémet. Ráborítjuk a piskóta másik felét, és a tetejét csokoládémázzal vonjuk be.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is