Elkészítése
A tésztalapok elkészítése:
5 tojást szétválasztunk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük 6 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 csomag sütőporral, 4 evőkanál liszttel és 1 dl olajjal. A sárgájás keverékbe óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ezt háromszor ismételjük meg. Az első két adag tésztába 2 evőkanál kakaót keverünk, így kapunk 2 kakaós és 1 sima lapot. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
A krém elkészítése:
A pudingporokat simára keverjük a tejjel, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A pudingot hagyjuk kihűlni. Közben a porcukrot habosra keverjük a margarinnal. Amikor a puding kihűlt, a margarint alaposan hozzákeverjük.
A gesztenyemasszát lereszeljük vagy áttörjük, és a krémhez adjuk. Ízlés szerint 1-2 evőkanál rumot vagy rumaromát is belekeverünk. A krémet állni hagyjuk, hogy kissé megszilárduljon.
Összeállítás:
Az első kakaós lapot egy tálcára helyezzük, és megkenjük a krém egyharmadával. Rátesszük a sima lapot, amelyet szintén megkenünk a krém második harmadával. Erre kerül a második kakaós lap, amelyre a maradék krémet kenjük egyenletesen.
A csokimáz elkészítése:
Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk egy kis margarinnal vagy étolajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején. A még puha mázat ízlés szerint megszórhatjuk színes cukorkákkal.
A süteményt legalább 4-5 órára, de lehetőleg egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a krém összeálljon és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt szeleteljük. Jó étvágyat!

