Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztalapok elkészítése: 5 tojást szétválasztunk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük 6 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 csomag sütőporral, 4 evőkanál liszttel és 1 dl olajjal. A sárgájás keverékbe óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.04.02.

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Díszítéshez

Elkészítése

A tésztalapok elkészítése:

5 tojást szétválasztunk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük 6 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 csomag sütőporral, 4 evőkanál liszttel és 1 dl olajjal. A sárgájás keverékbe óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Ezt háromszor ismételjük meg. Az első két adag tésztába 2 evőkanál kakaót keverünk, így kapunk 2 kakaós és 1 sima lapot. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:

A pudingporokat simára keverjük a tejjel, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A pudingot hagyjuk kihűlni. Közben a porcukrot habosra keverjük a margarinnal. Amikor a puding kihűlt, a margarint alaposan hozzákeverjük.

A gesztenyemasszát lereszeljük vagy áttörjük, és a krémhez adjuk. Ízlés szerint 1-2 evőkanál rumot vagy rumaromát is belekeverünk. A krémet állni hagyjuk, hogy kissé megszilárduljon.

Összeállítás:

Az első kakaós lapot egy tálcára helyezzük, és megkenjük a krém egyharmadával. Rátesszük a sima lapot, amelyet szintén megkenünk a krém második harmadával. Erre kerül a második kakaós lap, amelyre a maradék krémet kenjük egyenletesen.

A csokimáz elkészítése:

Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk egy kis margarinnal vagy étolajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején. A még puha mázat ízlés szerint megszórhatjuk színes cukorkákkal.

A süteményt legalább 4-5 órára, de lehetőleg egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a krém összeálljon és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt szeleteljük. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is