Elkészítése
A 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel legalább 10 percig habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd tovább keverjük, amíg egynemű masszát kapunk.
A lisztet, a keményítőt, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába. A tésztát a tepsibe simítjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a porcukorral vízgőz felett krémes állagúra keverjük. Amikor elkészült, levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumaromát. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a kihűlt gesztenyés krémmel.
A megsült tésztalapot még langyosan megkenjük baracklekvárral, majd kihűtjük. Ezután rákenjük a krém kétharmadát. A lapot négy egyforma részre vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan, és két-két lapot egymásra helyezünk, finoman lenyomkodva.
Az így kapott két süteményoldalt és tetejét bevonjuk a maradék krémmel, majd villával mintákat húzunk bele. A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, és ízlés szerint a sütemény tetejére nyomjuk. Végül csokoládéforgáccsal is megszórjuk.


