Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gesztenyés sütik

Gesztenyés szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel legalább 10 percig habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd tovább keverjük, amíg egynemű masszát kapunk. A lisztet, a keményítőt, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába. A tésztát a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.08.06.

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítése

A 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel legalább 10 percig habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd tovább keverjük, amíg egynemű masszát kapunk.

A lisztet, a keményítőt, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába. A tésztát a tepsibe simítjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a porcukorral vízgőz felett krémes állagúra keverjük. Amikor elkészült, levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumaromát. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a kihűlt gesztenyés krémmel.

A megsült tésztalapot még langyosan megkenjük baracklekvárral, majd kihűtjük. Ezután rákenjük a krém kétharmadát. A lapot négy egyforma részre vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan, és két-két lapot egymásra helyezünk, finoman lenyomkodva.

Az így kapott két süteményoldalt és tetejét bevonjuk a maradék krémmel, majd villával mintákat húzunk bele. A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, és ízlés szerint a sütemény tetejére nyomjuk. Végül csokoládéforgáccsal is megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is