Elkészítése
Tészta:
A lisztet, a vajat, a sütőport, a porcukrot, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat összegyúrjuk. Ha a tészta nem akarna összeállni, kevés tejet adunk hozzá. A tésztát két részre osztjuk.
Töltelék:
A porcukrot a tojássárgájákkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és a gesztenyemasszát. Ezután kevés rummal ízesítjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés krémbe.
Összeállítás, sütés:
A (32*20 cm) tepsit kikenjük zsírral és lisztezzük, majd az egyik kinyújtott lappal kibéleljük.
A tölteléket a tepsibe helyezett tésztára öntjük, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. A tetejét villával kissé megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb.40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
A süteményt teljesen kihűtjük, majd szeleteljük. Tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp:
A töltelék ízesítését gazdagíthatjuk egy kevés vaníliával vagy reszelt narancshéjjal. A tetejét porcukor helyett csokoládémázzal is bevonhatjuk.


