Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gesztenyés szelet a hagyományos sütemények közé tartozik, melyben minden falatban érezhetjük a gesztenye finom ízét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
hsziszi
Beküldte: 2017.11.22.

Tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, a vajat, a sütőport, a porcukrot, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat összegyúrjuk. Ha a tészta nem akarna összeállni, kevés tejet adunk hozzá. A tésztát két részre osztjuk.

Töltelék:

A porcukrot a tojássárgájákkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és a gesztenyemasszát. Ezután kevés rummal ízesítjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés krémbe.

Összeállítás, sütés:

A (32*20 cm) tepsit kikenjük zsírral és lisztezzük, majd az egyik kinyújtott lappal kibéleljük.

A tölteléket a tepsibe helyezett tésztára öntjük, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. A tetejét villával kissé megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb.40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A süteményt teljesen kihűtjük, majd szeleteljük. Tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp:

A töltelék ízesítését gazdagíthatjuk egy kevés vaníliával vagy reszelt narancshéjjal. A tetejét porcukor helyett csokoládémázzal is bevonhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
hsziszi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is