Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 citrom héja
  • 50 ml tej (nekem nem kellet hozzá)

Töltelékhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • rumaroma
  • 3 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, a vajat, a sütőport, a porcukrot, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat összegyúrjuk. Ha a tészta nem akarna összeállni, kevés tejet adunk hozzá. A tésztát két részre osztjuk.

Töltelék:

A porcukrot a tojássárgájákkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és a gesztenyemasszát. Ezután kevés rummal ízesítjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés krémbe.

Összeállítás, sütés:

A (32*20 cm) tepsit kikenjük zsírral és lisztezzük, majd az egyik kinyújtott lappal kibéleljük.

A tölteléket a tepsibe helyezett tésztára öntjük, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. A tetejét villával kissé megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb.40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A süteményt teljesen kihűtjük, majd szeleteljük. Tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp:

A töltelék ízesítését gazdagíthatjuk egy kevés vaníliával vagy reszelt narancshéjjal. A tetejét porcukor helyett csokoládémázzal is bevonhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-szelet-5/