Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál kakaópor

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Töltelék

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 kg háztartási keksz ( összetörve)
  • 3 dl tej
  • 0,25 üvegcse rumaroma

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, majd a lisztet és a tojáshabot felváltva adjuk a felvert tojássárgához úgy, hogy a fehérje maradjon utoljára. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

A pudingot felfőzzük a tejjel. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük.

A töltelék hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük, de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll, nehéz vele bánni. A kekszet minél kisebbre kell törni, de a darált keksz nem jó hozzá, mert nagyon tömény lesz tőle a közepe.

Összeállítás

A csokis piskótát kettévágjuk. Az alsó felére kenjük a krém felét, majd rá simítjuk a kekszes tölteléket, végül a maradék krémet. Ráborítjuk a piskóta másik felét, és a tetejét csokoládémázzal vonjuk be.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-szelet/