Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 2 ek kakaópor

Krém:

  •  50 dkg ízesített gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kk kókuszreszelék


Elkészítése:

A darált kekszet a puha vajjal, cukorral, kókuszreszelékkel és a kakaóval összekeverjük. Ha nem áll össze, akkor egy-két evőkanál tejet tehetünk bele. Félretesszük, nem kell hűtőbe tenni.

A krémhez a gesztenyepürét burgonyanyomón áttörjük, és a puha vajjal, cukorral és kókuszreszelékkel összedolgozzuk. Egy sütőpapíron a tészta felét 20 x 15 cm-es téglalappá nyújtjuk (inkább csak nyomkodni tudjuk).

A gesztenyemassza felét rásimítjuk, és feltekerjük a papír segítségével. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, majd lehűtjük. A tetejét olvasztott csokival leönthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-tekercs-3/