Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés tiramisu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • babapiskóta
  • 4 dl presszókávé
  • 2 dl marsala likőr
  • 1 kg mascarpone
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 0,5 dl rum
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

Az egész tojásokat gőzfürdő felett, robotgéppel habosra keverjük a cukorral. Ha kicsit hűlt, akkor a mascarpone felét hozzáadjuk és homogénné keverjük.

Közben a gesztenyemasszát és fél dl rumot meg a mascarpone másik felét összekeverjük robotgéppel.

A likőrt és a kávét összekeverjük.

Egy téglalap alakú tál vagy jénai aljára elkezdjük a rétegezést: kezdjük a kávés-likőrös masszába mártott piskótákkal, majd a sárgakrém és a gesztenye, majd ezt mégegyszer megismételjük.

A tetejét cukrozatlan kakaóporral meghintjük és legalább 5 órára hűtőbe tesszük.

Ha a sima alapreceptet szeretnéd készíteni, csak hagyd ki a gesztenyét és végy feleannyi mascarponét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-tiramisu/