Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés-vaníliás torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • tej
  • 0,25 kg cukor
  • 0,5 kg darált keksz

Krém

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 kocka vaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 db színtelen zselatin

Tetejére

  • 2 tasak habtejszín

Elkészítése

A gesztenyemasszát, a darált kekszet, a cukrot és a tejet összekeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól összeálljon a massza. Ezt kerek csatos tortaformába helyezzük.

Megfőzzük a pudingot, hozzákeverjük a vajat és a zselatint. Majd ha kihűlt, elsimítjuk a tortaformában a gesztenyés alapra. A tetejére tejszínhabot készítünk és ráhelyezzük.

A tortát 4 órán át állni hagyjuk. Tálalás előtt szétkapcsoljuk a tortaformát, és fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyes-vanilias-torta-2/