Egy 24×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük, és kirakjuk vele a tepsi alját, majd megszórjuk vaníliás cukorral.
A lisztből, tojásból, cukorból és sütőporból a szokásos módon piskótatésztát készítünk. A tészta felét a banánokra öntjük és elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a tepsibe öntjük. Az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, a tésztát egy tálcára borítjuk, az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.
A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk. A krémet az alsó lapra kenjük, majd ráreszeljük a gesztenyemassza felét. Ezután rátesszük a másik tésztalapot. A habtejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a maradék reszelt gesztenyét, majd megkenjük vele a sütemény tetejét. A tetejét tortadarával vagy reszelt csokoládéval szórjuk meg.
Szeletelés előtt tegyük hűtőbe egy órára, hogy a sütemény összeérjen.
Elkészíteni könnyebb, mint leírni! Jó étvágyat kívánunk hozzá!