Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés,banános süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 4 db banán
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag gesztenye massza
  • 0,5 üveg rumaroma

A tetejére

  • 2,5 dl habtejszín
  • tortadara
Gesztenyés,banános süti

Elkészítése

Egy 24×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük, és kirakjuk vele a tepsi alját, majd megszórjuk vaníliás cukorral.

A lisztből, tojásból, cukorból és sütőporból a szokásos módon piskótatésztát készítünk. A tészta felét a banánokra öntjük és elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a tepsibe öntjük. Az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Miután megsült, a tésztát egy tálcára borítjuk, az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.

A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk. A krémet az alsó lapra kenjük, majd ráreszeljük a gesztenyemassza felét. Ezután rátesszük a másik tésztalapot. A habtejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a maradék reszelt gesztenyét, majd megkenjük vele a sütemény tetejét. A tetejét tortadarával vagy reszelt csokoládéval szórjuk meg.

Szeletelés előtt tegyük hűtőbe egy órára, hogy a sütemény összeérjen.

Elkészíteni könnyebb, mint leírni! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyesbananos-suti/