Elkészítése
Massza elkészítése:
Egy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet a porcukorral. A vajat kis darabokra vágjuk, és elmorzsoljuk a kekszes keverékben. Hozzáadjuk a rumaromát ízlés szerint, majd beletesszük a lereszelt vagy ledarált gesztenyemasszát. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy egynemű masszát kapjunk. Ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá, hogy a massza könnyen formázható legyen, de ne legyen túl lágy.
Szaggatás:
A masszát enyhén lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Szív alakú kiszúróval szíveket szaggatunk belőle. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, és ismét szaggatjuk, amíg a massza el nem fogy.
Bevonás:
A tortabevonót gőz fölött vagy mikróban, alacsony hőfokon megolvasztjuk. A szíveket egyenként a csokoládéba mártjuk, csak az egyik oldalukat, majd rácsra vagy sütőpapírra helyezzük, hogy a csokoládé megdermedjen.
Tálalás:
A gesztenyeszíveket szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni és megszilárdulni. Légmentesen záródó dobozban tárolva akár több napig is elállnak.

