Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyeszív recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 15-20 dkg darált keksz
  • 5-8 dkg porcukor
  • rumaroma
  • tej
  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítése

Massza elkészítése:

Egy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet a porcukorral. A vajat kis darabokra vágjuk, és elmorzsoljuk a kekszes keverékben. Hozzáadjuk a rumaromát ízlés szerint, majd beletesszük a lereszelt vagy ledarált gesztenyemasszát. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy egynemű masszát kapjunk. Ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá, hogy a massza könnyen formázható legyen, de ne legyen túl lágy.

Szaggatás:

A masszát enyhén lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Szív alakú kiszúróval szíveket szaggatunk belőle. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, és ismét szaggatjuk, amíg a massza el nem fogy.

Bevonás:

A tortabevonót gőz fölött vagy mikróban, alacsony hőfokon megolvasztjuk. A szíveket egyenként a csokoládéba mártjuk, csak az egyik oldalukat, majd rácsra vagy sütőpapírra helyezzük, hogy a csokoládé megdermedjen.

Tálalás:

A gesztenyeszíveket szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni és megszilárdulni. Légmentesen záródó dobozban tárolva akár több napig is elállnak.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyesziv/