Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyetorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Krém

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 üveg rumaroma (vagy rum )
  • kb 1 dl tej (hogy kellő állaga legyen )

Pudingos krém

  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor (főzős)
  • 20 dkg porcukor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg margarin

Tejszínhab

  • 0,5 liter habtejszín
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 2 csomag babapiskóta ( cukros tejben kissé megáztatva)

Elkészítése

A babapiskótát vaníliás tejben megforgatom, majd szorosan lerakom egy kapcsos tortaformába.

A krémhez a gesztenyemasszát, a darált keksszel, aromával, tejjel és cukorral összedolgozom, hogy kellő állaga legyen, majd ezt a piskótákra helyezem.

A pudingot az előírásnak megfelelően megfőzöm, és ha kihűlt, a habosra kevert margarinnal és cukorral jól összedolgozom. Ezt a gesztenyés töltelékre kenem.

Felverem a tejszínt pár evőkanál cukorral, és a torta tetejére teszem. Kakaóval vagy reszelt gesztenyével díszítem.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyetorta/