Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyével töltött sült alma recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db savanykás alma
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 0,5 dl tej
  • pár csepp rum

Elkészítése

Előkészítés

A gesztenyemasszát összekeverjük a darált dióval és a tejjel, amíg krémes állagot nem kapunk. Ízlés szerint néhány csepp rummal ízesítjük.

Az almákat megmossuk, a tetejüket levágjuk, és a magházat óvatosan kivájjuk.

Töltés

A kivájt almákat megtöltjük a gesztenyés krémmel, majd a levágott tetejüket visszahelyezhetjük, ha szeretnénk.

Sütés

A töltött almákat tűzálló tálba helyezzük, és előmelegített sütőben 170°C-on 10-15 percig sütjük, amíg az almák megpuhulnak, és a töltelék kissé összeérik.

Tálalás

A sült almákat melegen vagy kihűlve kínáljuk. Díszíthetjük porcukorral vagy tejszínhabbal.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gesztenyevel-toltott-sult-alma/